Financieringen

Ben jij een ondernemend type?
Heb je behoefte aan vrijheid, zelfstandig beslissingen nemen en je eigen koers varen?
Dan is de kans groot dat je droomt van een eigen bedrijf. Of sterker nog, je start een eigen bedrijf.

In vrijwel alle gevallen heb je dan te maken met opstartkosten.
De hoogte hiervan is per onderneming verschillend. Veel startende ondernemers zijn niet in de positie deze bedragen zelf te betalen. Hiervoor sluit je een lening af.

adFidem zet in begrijpelijke en simpele taal een aantal belangrijke zaken voor je op een rij.

Stel een ondernemingsplan op

Voor de start van jouw bedrijf stel je een ondernemingsplan op.
Dit kan je lastig, tijdrovend, of onzin vinden, toch is het van groot belang.
Het bedrag dat je eventueel zou kunnen lenen hangt hiervan af. Hoe slechter je ondernemingsplan, des de groter de kans dat je geen lening krijgt. Daar gaat je droom.

Investeer hier dus tijd, energie en kennis in. Vraag mensen uit je omgeving om te helpen en mee te denken. Een goed en weloverwogen ondernemingsplan is de basis voor jouw bedrijf en uiteindelijk jouw droom.

Startende ondernemer? Maak een gedegen ondernemingsplan

  • Schrijf kort en bondig wie je bent en wat je wil
  • Wat voor bedrijf ga je opzetten?
  • Wat zijn jouw kwaliteiten als ondernemer?
  • Waarom ben jij beter dan de concurrentie?
  • Hoe ga je geld verdienen?
  • Hoe betaal je jouw investeerders terug?
  • Maak een SWOT-analyse
  • Hoe ziet de toekomst eruit?

Een ondernemingsplan verschilt per bedrijf. Hierdoor is er geen standaard format. Er is in ieder geval wel een simpele vuistregel. Hoe beter je ideeën zijn onderbouwd, hoe groter de kans op succes/lening.

Financieel plan voor jouw bedrijf

Maak een financiële prognose van je startende onderneming. Denk na over welk bedrag er onder aan de streep komt te staan. Hoe ga je geld verdienen? En belangrijker nog voor de investeerder? Ben je in staat om de lening terug te betalen. Wees eerlijk en realistisch. Schep geen verkeerde verwachtingen. Bij adFidem begrijpen we als geen ander dat dit een lastige klus kan zijn. Zeker als startende ondernemer heb je hier nog geen ervaring mee. We helpen je graag bij het maken van een realistisch financieel plan.

Passie, passie en nog eens passie

Naast een krachtig en goed onderbouwd ondernemingsplan is het belangrijk om het verhaal overtuigend en geloofwaardig over te brengen. Investeerders geloven in jouw ondernemingsplan en jouw verhaal. Dat is de reden waarom ze er geld in willen steken.

Investeerder zijn kritisch. Logisch, ze willen dat het plan slaagt. Bereid je daar op voor. Hoe ga je verschillende taken oppakken? Wellicht ben je niet onderlegd in alle facetten die bij een eigen bedrijf komen kijken. Denk aan de boekhouding, financiering, offertes, acquisitie, het bouwen van een website. Hoe pak je dit aan?

De juiste lening voor starters

Uiteraard is een lening bij de bank de meest traditionele. Toch zijn er ook nog talloze andere manieren om een lening voor je bedrijf los te krijgen. Dit is voor veel startende ondernemers een lastige opgave. We helpen je daarom graag bij dit proces. Immers, zonder startkapitaal is het voor veel ondernemers niet mogelijk hun droom na te jagen. En als wij ergens blij van worden, dan is het wel startende ondernemers helpen bij hun droom!

Heb je vragen over het afsluiten van de juiste financiering voor jouw onderneming?
Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 


Naast vragen over financieringen heb je als startende ondernemer wellicht ook behoefte aan informatie op andere gebieden. Hiermee helpen we je graag verder, denk bijvoorbeeld aan advies over:

Verzekeringen VastgoedBelastingzakenJuridisch AdviesBoekhouding