Boekhouding

Het starten van een eigen onderneming is niet niks. Je zal je best wel eens afvragen waar je in hemelsnaam aan begonnen bent. Maar hoe mooi en avontuurlijk is het, dat jij je droom najaagt? Geweldig toch! En of je bij jouw startende onderneming een accountant of boekhouder nodig hebt?

Accountant vs Boekhouder

Het hangt af van een aantal factoren. Hoe groot is je onderneming bij de start? Heb je personeel? En zo ja, welk aantal mensen? Lukt het je niet om zelf je administratie te doen, om welke reden dan ook, kies dan voor een boekhouder of accountant. De accountant heeft (een beschermde naam) en de bevoegdheid om verklaringen van financiële betrouwbaarheid uit te reiken. Bij een boekhouder is dat net even anders. De boekhouder is hiertoe alleen bij kleinere bedragen gemachtigd.

Sluitende administratie bijhouden

Het is van belang dat jij je administratie goed bij houdt. Heb je er geen tijd voor, vind je het lastig of is het simpelweg niet jouw ding dan kan je het uitbesteden. Bij controle door de fiscus moet je jouw boekhouding kunnen verantwoorden. Veel starters kiezen daarom direct voor de hulp van een boekhouder of accountant. Vanzelfsprekend is het zinvol om je er zelf ook in te verdiepen. Als je weet waar het geld binnenkomt en uitgaat ben je beter in staat jouw bedrijf de juiste koers te laten varen.

Heb je vragen over het bijhouden van je administratie?
Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 


Naast vragen over je administratie heb je als startende ondernemer wellicht ook behoefte aan informatie op andere gebieden. Hiermee helpen we je graag verder, denk bijvoorbeeld aan advies over:

VerzekeringenFinancieringen VastgoedBelastingzakenJuridisch Advies